Vrijdag 19 januari 2018    
 

  Agenda


  Jarigen

 
  Geen jarigen vandaag

Klik hier voor de jarigen van januari
   


  JBN Kids club

JBN Kids club

“SponsorKliks,

x

Mijn eerste volle dag in Japan

25-07-2009 | Judoleraar Max verblijft sinds twee dagen in Japan. Hij zal ons door middel van reisverslagen op de hoogte houden van zijn belevenissen aldaar.

Max zijn eerste verslag:

Zoals jullie reeds bekend is, ben ik goed aangekomen in Kodokan hostel. Ik heb het in Japan erg naar mijn zin. Als westerling is hier voor mij lastig te begrijpen. Zo bijvoorbeeld het typen van berichten, omdat het toetsenbord niet uit het ons bekende alfabet bestaat, maar uit allemaal (voor mij) vreemde Japanse tekens. Van deze tekens ken ik nu nog enkel de tekens "Ju" en "do", die jullie van Judo wellicht ook wel kennen.

Ik vind het prettig dat de Japanse mensen mij hier erg op gemak stellen. Dit komt doordat ze zeer vriendelijk zijn en mij de tijd geven om vragen te stellen. Een voorbeeld van deze vriendelijkheid is dat Japanners mij de wegwijzen door mee te lopen naar mijn bestemming.

Mijn tocht van het vliegveld naar Kodokan hostel heb ik niet geheel lopend afgelegd. Ik kwam er namelijk achter dat het nemen van een taxi naar Nederlandse begrippen niet al te duur was. Voor een tochtje door Tokio betaalde ik slechts 5 euro. Voor mij dus een handig vervoersmiddel om me hier snel te verplaatsen.

In Kodokan hostel heb ik me verbaasd over mijn bed. Ik slaap namelijk niet zoals thuis op een heerlijke matras, maar ik slaap op een dunne matras dat lijkt op een "houten plank".

Ik heb gisteren mijn eerste judotraining gevolgd. Dit was een vrije training, waarbij iedereen begint met het maken van een eigen warming-up. Je kunt op elk moment van de training binnenkomen om verevolgens mee te draaien met de randories (randori is een vrije trainingsvorm, je kunt het vergelijken met sparren een trainingsvorm waarbij je voor jezelf judotechnieken aan het beoefenen bent).

Voordat ik naar de kleedkamer mocht, moest ik eerst mijn schoenen uit doen. Om van de kleedkamer naar de dojo (judozaal) te gaan, moeten de sokken uit. De dojo ligt op zeven verdiepingen hoog vanaf de kleedkamer is dit ��n trap omhoog. Het Kodokan met al zijn verdiepingen is een heel groot gebouw.

In de trainingen gaat de groetprocedure anders dan ik gewend ben in Nederland. Aan het begin van de judotraining groet je namelijk eerst staande naar de bedenker van het judo (Jigoro Kano). Ook is het groeten naar je trainingspartner verschillend. Bij ons buigen we staande naar elkaar, voordat we beginnen met judo. Hier wordt zittend naar elkaar een buiging gemaakt, voordat met judo wordt begonnen. In deze training heb ik een groot aantal randories gemaakt, ik schrijf hieronder alleen over mijn eerste twee randories, omdat het mij erg veel moeite kost een berichtje te typen op een Japans toetsenbord.

Mijn eerste randori was tegen een Japanner. Deze partij was niet zo zwaar, omdat deze Japanner zoals velen nogal licht was. Hij was wel heel snel en probeerde mij herhaaldelijk te werpen met Tai-Otoshi. Gelukkig kon ik dit telkens goed ontwijken.

Mijn volgende partij was tegen een derde danner. Dit was een grond randori. Deze Japanner was erg goed. Ik kon hier erg veel van leren.

Ik zal jullie morgen meer vertellen over mijn verblijf in Japan.

Mijn eerste volle dag in Japan


Terug  Terug


 
Datumx Afdelingx Titelx
 
24-12-2017 Algemeen Topprestatie Carmen Dijkstra Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen TBB Totaal Tubbergen Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen Douwe Lesscher 1000 punten diploma Foto aanwezig
13-11-2017 Algemeen Carmen Dijkstra tweede in Den Haag Foto aanwezig
09-11-2017 Algemeen Knappe tweede plaats team -12 jaar Foto aanwezig
08-11-2017 Algemeen Veel prijzen in Ommen Foto aanwezig
01-11-2017 Algemeen Judoartikelen kopen? Voordelig online op IpponTime.nl! Foto aanwezig
19-08-2017 Algemeen Kledingverkoop Foto aanwezig
24-07-2009 Algemeen Max in Kodokanhotel aangekomen Foto aanwezig
 
   Er zijn in totaal 9 nieuwsberichten.
 

         
CMS  |  © 2009 - 2018