Vrijdag 19 januari 2018    
 

  Agenda


  Jarigen

 
  Geen jarigen vandaag

Klik hier voor de jarigen van januari
   


  JBN Kids club

JBN Kids club

“SponsorKliks,

x

Max ontmoet Nederlanders.

27-07-2009 | Vannacht kon ik slecht slapen. Ik ging rond 11 uur naar bed, maar was rond 6 uur alweer wakker. Ik ging Tokyo in om wat boodschappen te doen. Vervolgens even een kopje koffie gedronken en in het Hostel gedoucht. Vervolgens ging ik mijn spullen even opruimen en tegelijkertijd kwamen er 2 Nederlanders de kamer in lopen. Ik hoorde de bekende Nederlandse taal, sprong mijn bed af en stelde mij gelijk voor. Het zijn Peter T�mmers en Tjeerd v/d Put, zij zijn bekend van de Kata kampioenschappen.

Aangekomen in de Dojo stelde Tjeerd mij voor aan alle Nederlanders die in de Kodokan aanwezig waren, waaronder Mas Blonk.

Vandaag was het Kata: Itsitsu no kata aan de beurt. (http://www.youtube.com/watch?v=BQwZ6yjlajs&feature=related) Dit Kata had ik nog nooit eerder gezien... Maar het is een zeer leuk Kata wat wij tijdens een warming up goed kunnen hanteren.

`s Ochtends hadden we eerst een lecture van de President. Hij had een leuk praatje over Jigoro Kano en een aantal judo specifieke dingen. Ze vertaalden zijn Japanse woorden in het Engels. Dit was redelijk te begrijpen.. Lag niet aan mij, maar aan de Engelse tekst! Haha, meer Nederlanders hadden hier last van.

Tussen 12.30 en 14.00 was er een pauze. Ik ben de stad in te gaan om wat te gaan eten met Amerikaanse boys. Dit was erg gezellig en lekker! Ik at een soort van kibbeling met rijst. Wat het precies was weet ik dus niet. Maar dat is met alles wat je hier eet.

Om 14.00 stond iedereen klaar in de Dojo, waar net zoals vanmorgen een grote groetprocedure begon. Je moet hier namelijk groeten voor elke leraar. Dit is erg uniek. We kregen eerst een demonstratie te zien van de Japanese Guys. Vervolgens ging je zelf aan het werk. Ik ben gaan trainen met een Nederlander die bekend was met dit Kata. De leraren hielpen je goed en probeerden je zoveel mogelijk aan te leren. Dit was erg prettig.

Om 16.00 werden een aantal judoka`s uit het publiek gehaald om het Kata te laten zien, het was al gauw duidelijk wie dit voor het eerst deed, en wie dit al kon.

De les werd afgesloten met wederom een grote groetprocedure. Even op de foto met de Japanse leraren.

Om 18.00 was er een `party` georganiseerd voor een soort van kennismaking. Het werd gecombineerd met een drankje en wat te eten. Ik kon hier natuurlijk woorden wisselen met de Nederlandse judoka`s.

Tegen 20.00 zijn we met 9 Nederlanders naar een cafe geweest om de avond af te sluiten met een kop koffie.

Terug  Terug


 
Datumx Afdelingx Titelx
 
24-12-2017 Algemeen Topprestatie Carmen Dijkstra Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen TBB Totaal Tubbergen Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen Douwe Lesscher 1000 punten diploma Foto aanwezig
13-11-2017 Algemeen Carmen Dijkstra tweede in Den Haag Foto aanwezig
09-11-2017 Algemeen Knappe tweede plaats team -12 jaar Foto aanwezig
08-11-2017 Algemeen Veel prijzen in Ommen Foto aanwezig
01-11-2017 Algemeen Judoartikelen kopen? Voordelig online op IpponTime.nl! Foto aanwezig
19-08-2017 Algemeen Kledingverkoop Foto aanwezig
24-07-2009 Algemeen Max in Kodokanhotel aangekomen Foto aanwezig
 
   Er zijn in totaal 9 nieuwsberichten.
 

         
CMS  |  © 2009 - 2018