Vrijdag 19 januari 2018    
 

  Agenda


  Jarigen

 
  Geen jarigen vandaag

Klik hier voor de jarigen van januari
   


  JBN Kids club

JBN Kids club

“SponsorKliks,

x

Max oefent ��n kata per dag en maakt tussentijds ook nog eens randori-trainingen

31-07-2009 | Gisteren (30-07) heb ik voor het eerst het Ju-no-Kata beoefend. We kregen les van Katsuko Umetsu (8ste dan), Motonari Sameshima (7de dan), Setsuko Wakamatsu (7de dan) en Taeko Nagai (7de dan).

Na de groetceremonie kregen we een warming-up. In Japan bestaat die uit rek- en strekoefeningen en het maken van een paar judorolletjes.

Het Ju-no-Kata is de vorm van de souplesse. Bij dit Kata wordt er niet geworpen. Dit Kata heb ik nog nooit eerder geoefend. Een Nederlander met wie ik dit Kata heb getraind, had dit eveneens nog nooit eerder gedaan. We kregen veel hulp van de hoogst gegradueerde Japanse vrouw. Ik ben haar naam even vergetem. We hebben het gehele Kata in de grote lijnen getraind.

`s Morgens en `s Middags hebben we dit Kata geoefend. De hoogst gegradueerde mevrouw kwam telkens bij ons om te helpen, waardoor ik het gevoel kreeg dat we met een priv� training bezig waren.

In de avond ben ik met 2 Nederlanders Tokyo ingegaan. we hebben toen Suchi gegeten. Dit had ik nog nooit eerder gegeten. De zalm, inktvis, en andere vissoorten waren heerlijk! Tegen 12 uur lag ik in m`n bed, want ik moest er weer om 8 uur uit om het Katame-no-Kata te oefenen.

Vandaag (31-07) heb ik dus het Katame-no-Kata gedaan. De Nederlanders hadden al een trainingsmaatje. Dit keer heb ik geoefend met een man uit Porto Rico. Dit was zeer gezellig en leuk! Deze man sprak Engels, dus ik kon goed communiceren met hem.

Zoals jullie wellicht wel weten moest Joep voor zijn 3de dan het Katame-no-Kata uitvoeren. Ik was Joep zijn Uke, dus ik wist de volgorde van handelen. Dit was zeer prettig, vooral omdat je met een man oefent die je niet kent en niet uit Nederland komt, dus moeilijk communiceren.

Nu had ik dus de gelegenheid om als Tori te trainen, waar ik dat met Joep minder had. Ik had blijkbaar goed afgekeken bij Joep, want ik kreeg van de Japanners veel complimenten. Natuurlijk waren er een aantal aanwijzingen die ik kreeg. Gelukkig maar!

We kregen een demonstratie te zien van de wereldkampioenen Katame-no-Kata. Ik heb 10 minuten met open mond staan kijken. Wat geweldig was dat! Trouwens voordat je een Kata gaat trainen, krijg je altijd een topper te zien die het Kata demonstreert.

Het is hier nu 10 voor 6. Ik ga nu wederom naar de Dojo om een aantal Randories met Japanners te maken. Ook heb ik de Nederlanders aangeboden of ik het Kata van hen moest gaan filmen. Dit doe ik dus tussen de Randories door!

Vanavond even de stad in, maar nu naar een ander gedeelte.

Morgen is het Kata examen. Ik mag er helaas niet aan meedoen, omdat ik nog geen 3de dan heb.

Tot morgen en het allerbeste gewenst bij jullie!

Max


Terug  Terug


 
Datumx Afdelingx Titelx
 
24-12-2017 Algemeen Topprestatie Carmen Dijkstra Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen TBB Totaal Tubbergen Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen Douwe Lesscher 1000 punten diploma Foto aanwezig
13-11-2017 Algemeen Carmen Dijkstra tweede in Den Haag Foto aanwezig
09-11-2017 Algemeen Knappe tweede plaats team -12 jaar Foto aanwezig
08-11-2017 Algemeen Veel prijzen in Ommen Foto aanwezig
01-11-2017 Algemeen Judoartikelen kopen? Voordelig online op IpponTime.nl! Foto aanwezig
19-08-2017 Algemeen Kledingverkoop Foto aanwezig
24-07-2009 Algemeen Max in Kodokanhotel aangekomen Foto aanwezig
 
   Er zijn in totaal 9 nieuwsberichten.
 

         
CMS  |  © 2009 - 2018