Vrijdag 19 januari 2018    
 

  Agenda


  Jarigen

 
  Geen jarigen vandaag

Klik hier voor de jarigen van januari
   


  JBN Kids club

JBN Kids club

“SponsorKliks,

x

Einde Kata cursus

02-08-2009 | De Kata cursus is gisteren helaas alweer afgelopen. Ik heb deze week zeer veel geleerd. Het was zeker de moeite om dit mee te maken.

Gisteren mochten judoka`s het Kata demonstreren aan de leraren. Deze Kata`s werden beoordeeld met een B, A of een E. Dit staat voor Beginner, Advance en Expert. Je kunt ook geen beoordeling krijgen, als je onder de maat presteert. Van de Nederlanders deden er 6 een examen, 4 koppels lieten een mooi Kata zien, maar dit was onder een beginner. Dit is helemaal niet erg, omdat je naderhand ook tips krijgt van de leraren.

Tjeerd v/d Put en Peter Tummers kregen een A voor het Nage no Kata. Deze 2 Nederlanders presteren op Nationaal en Europees niveau. Het Kata wat je kunt demonstreren wordt dus zeer goed bekeken. Het is een onafhankelijke jury. Je kunt niet zo snel een Expert krijgen. In totaal waren er 8 koppels. Zes van deze koppels kregen een B.

Ik mocht helaas geen examen laten zien, maar dat vond ik niet erg. Ik heb me zeker wel vermaakt door naar alle Kata`s te kijken. Tijdens het Kata van Tjeerd en Peter heb ik gefilmd.

Aan het eind van deze examen dag kreeg ik een diploma waarop staat dat ik heb deelgenomen aan de Kata Cursus in het Kodokan. Even op de foto en richting het andere hotel.

Mijn broer Niek is namelijk gisteren aangekomen in Tokyo. Hij had zijn koffers al bij het hotel afgegeven en was op zoek gegaan naar het Kodokan. Ik had hem een goede routebeschrijving gegeven, dus hij was niet 4 uur aan het zoeken! Even op de foto met Jigoro Kano (grondlegger van de judo) en op naar het Hotel waar we tot 7 augustus verblijven.

Deze week ga ik nog wel naar de Randori trainingen. Deze trainingen zijn van 18.00 tot 20.00.

Tot zover mijn verslag op judogebied. Zoals ik al zei ben ik tot 7 augustus nog in Japan en vervolgens reis ik door naar Maleisie en Thailand.

Ik hoop dat jullie plezier hebben gehad met het lezen van mijn ervaringen in Japan. Vragen kan altijd via het gastenboek, of de mail. Het antwoord kan wat langer duren, want ik ga niet meer zovaak naar een internet cafe! Vakantie is begonnen.

Groeten uit Japan
Max

Terug  Terug


 
Datumx Afdelingx Titelx
 
24-12-2017 Algemeen Topprestatie Carmen Dijkstra Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen TBB Totaal Tubbergen Foto aanwezig
25-11-2017 Algemeen Douwe Lesscher 1000 punten diploma Foto aanwezig
13-11-2017 Algemeen Carmen Dijkstra tweede in Den Haag Foto aanwezig
09-11-2017 Algemeen Knappe tweede plaats team -12 jaar Foto aanwezig
08-11-2017 Algemeen Veel prijzen in Ommen Foto aanwezig
01-11-2017 Algemeen Judoartikelen kopen? Voordelig online op IpponTime.nl! Foto aanwezig
19-08-2017 Algemeen Kledingverkoop Foto aanwezig
24-07-2009 Algemeen Max in Kodokanhotel aangekomen Foto aanwezig
 
   Er zijn in totaal 9 nieuwsberichten.
 

         
CMS  |  © 2009 - 2018