Zaterdag 20 januari 2018    
 

  Agenda


  Jarigen

 
  Geen jarigen vandaag

Klik hier voor de jarigen van januari
   


  JBN Kids club

JBN Kids club

“SponsorKliks,

x

Competitie

Beschrijving werking van de puntencompetitie

De puntencompetitie is een digitale judocompetitie waarin alle wedstrijd actieve leden van de THAG door het behalen van punten op een competitielijst komen te staan. Punten kunnen gehaald worden bij het behalen van een goed resultaat op een wedstrijd. Zo kan een judoka bij een kwalificering van 1-ste t/m de 5-de plaats punten behalen. Aan dit systeem kunnen alleen trainende judoka’s van de THAG deelnemen. Dit omdat het systeem gekoppeld is aan de ledenlijst.
Het leuke van judowedstrijden is dat een judoka volledig zijn energie kwijt kan, maar ook dat je door het doen van judowedstrijden vertrouwen krijgt in het doen van judotechnieken. Er is altijd één judoleraar aanwezig bij de wedstrijden deze leraar zal samen met de judoka de judowedstrijden doornemen en werkt tijdens die wedstrijd naar een optimaal resultaat.

De judoka’s zijn verdeeld in vier leeftijdscategorieën, namelijk -10, -12, -15 en +15 jaar. De competitie volgt de resultaten van één judokalenderjaar. Dus na iedere jaarwisseling worden van alle judoka’s de stand op nul gezet. De seizoen winnaar wordt in het zonnetje gezet door het bestuur van de THAG, in de regel tijdens de clubkampioenschappen.

Het hoogste aantal toegekende punten voor een wedstrijd is voor de kampioen, namelijk 10 punten. Wie tweede wordt krijgt 7 punten, de derde krijgt 5 punten, de vierde krijgt 3 punten en de vijfde krijgt 1 punt. Mocht je op het toernooi geen prijs krijgen voor de vierde en/of vijfde plaats, dan worden er ook geen punten toegekend. (Bij DK’s en NK’s maken we een uitzondering, als je daar een vierde of vijfde plek behaald krijg je wel punten voor deze puntencompetitie.)   

In het jaar 2018 geldt dat judoka’s als volgt zijn ingedeeld:
categorie -10  - alle judoka’s in 2009 en later geboren.
categorie -12  - alle judoka’s uit 2007 en 2008.
categorie -15  - alle judoka’s uit 2004, 2005 en 2006.
categorie +15 - alle judoka’s van 2003 en eerder geboren.

Door verder te klikken naar de competitiegroepen ziet u wie op dit moment lijstaanvoerder is en wie daaronder nauw volgen.         
CMS  |  © 2009 - 2018