JC van het Oosten

Judocompetitie van het Oosten organiseert zes keer per jaar een judowedstrijddag om recreatieve judoka's kennis te laten maken met wedstrijdjudo. Deze wedstrijden zijn clubgeorganiseerde wedstrijden met de intentie om nagenoeg alle beginnende judoka’s mee te laten doen met de wedstrijden. 

Samen met een paar andere clubs worden de wedstrijden zo kleinschalig mogelijk aangeboden. Judoka's gaan elkaar namelijk ontmoeten op de eigen trainingslocaties. De deelnemers krijgen een klein trainingslesje vooraf. De organisatie streeft er naar om de competitieblokken circa anderhalf uur te laten duren, zodat judoka's en ouders in vergelijking met de grote judotoernooien niet lang hoeven te wachten.

De opzet is dat judoka's door het winnen en verliezen van wedstrijden punten verzamelen. Bij iedere 100 punten verdient de judoka een attentie. Het maximum aantal punten dat behaald kan worden is 1500 punten. De diploma’s met bijbehorende punten is als volgt: 100 – 200 – 300 – 400 – 500 – 600 – 700 – 850 en 1000. Bij 1250 en 1500 krijgt de judoka een beker.

Deelnemers zullen door deze competitie beter worden in wedstrijdjudo. De judoka wordt enthousiast van wedstrijdjudo en krijgt ook zelfvertrouwen van het judoën van wedstrijdjes. De judoka leert namelijk om te gaan met winst en verlies. Ook traint de judoka met de competitie zijn doorzettingsvermogen, omdat het totaal aantal van 1500 punten door heel veel wedstrijdjes bij elkaar verzameld kan worden. Met plezier, toewijding en doorzettingsvermogen krijgen alle judoka's kans om dit streefaantal te behalen. Dit zal worden beloond met een prachtig origineel certificaat en een niet te missen judo-embleem.

Voor het meedoen met deze clubwedstrijden verzoeken we je om je te registreren bij www.jcvanhetoosten.nl, waarna je account wordt goedgekeurd. Daarna ben je in de gelegenheid om je in te schrijven voor de wedstrijden. 

Kijk voor meer informatie op www.jcvanhetoosten.nl. Je kunt natuurlijk altijd navraag doen bij je judoleraar.