Ramon Dijkstra behaalt blauwe band30-12-2018

De volgorde van de banden is net als bij de slippen geel, oranje, groen, bruin, blauw en bruin. Ramon Dijkstra ging op voor de blauwe band en hij liet een prachtig examen zien  Hij kreeg terecht de blauwe band uitgereikt uit handen van zijn leraar Joep Ritzen. 

Voor veel judoka’s is het behalen van de zwarte band een ultieme droom, maar vereist wel doorzettingsvermogen. Voor Niek Schutte zal dat niet zo moeilijk zijn, hij gaat gewoon verder met zijn trainingen en probeert over twee jaar op te gaan voor de zwarte band ook wel genoemd de eerste dan. Judo biedt dus veel meer dan alleen trainingen en wedstrijden. De kant van judowedstrijden is vaak erg bekend en komen ook de toppers uit voort, maar daarnaast kun je na het behalen van de eerste ook verder naar de tweede of derde dan. Naast het verder groeien in banden, kun je bij judo doorgroeien als scheidsrechter, judoleraar, maar ook in kata. De oprichter van judo, Jigaro Kano omschreef kata als volgt: “De kata’s vormen het element van de schoonheid in het judo.” Met kata laat je de aanloop naar de techniek en de techniek zelf zien..

Op de foto zijn de beide jongens te zien met hun valpartners Dennis Dijkstra en Ruben Bronsvoord, tevens hun leraar Joep Ritzen.

‹ Terug naar overzicht