Yes, we mogen weer (buiten) sporten!12-05-2020

Begin maart werden wij verrast met het feit dat de trainingen niet meer mochten plaatsvinden vanwege de COVID-19. Het bestuur en onze leraren vonden het jammer dat alle activiteiten rondom de vereniging gestaakt moesten worden (we zijn er ons ook van bewust dat de gezondheid voorop staat). Gezien het feit dat de basisscholen weer open zijn en de sport ook weer groen licht heeft, willen wij jullie via dit bericht op de hoogte stellen van de door ons genomen maatregelen. Bovenal zijn wij blij dat wij weer mogen gaan judoën!

Sporten in de buitenlucht
Normaal gesproken hebben wij een vaste locatie, aangezien wij binnen niet mogen sporten, zullen de lessen (bij goed weer) buiten plaatsvinden. Het was even zoeken naar een geschikte en goedgekeurde locatie. In samenwerking met de gemeente Almelo zijn wij in contact gekomen met Voetbalvereniging ASV'57 Aadorp. Zij geven ons de mogelijkheid om gebruik te maken van hun veld. We kunnen dus weer van start gaan!

De groepen hebben wij opgesplitst in de -10, -12 en +13. In eerste instantie gaan wij beginnen met 2 avonden in de week. Afhankelijk van de opkomst en hoe het verloopt zullen wij hopelijk gaan besluiten om het aantal dagen te gaan verhogen. Omdat wij een buitenlocatie hebben zijn wij ook afhankelijk van het weer. Vandaar dat wij WhatsApp groepen willen aanmaken om jullie z.s.m. op de hoogte te stellen of een training wel of niet doorgaat. Kortom, korte en snelle lijntjes!

Wat gaan we doen!?
- Sport & spel
- Judo voor de -12
- Krachttraining
- Hardlopen

Per wanneer?
Vanaf zaterdag 16 mei gaan wij voor het eerst van start! Daarna zullen wij op dinsdag en donderdag de lessen verzorgen. Het is verplicht om je aan te melden voor een training. Dit kan via het e-mailadres corona@jvthag.nl. Er geldt eveneens een maximumaantal toegestane leden. Voor de -10 en de -12 is dit 20 leden per moment en voor de +13 is dit aantal 12.
-10 (20 leden): 17.00 tot 17.45
-12 (20 leden): 18.00 tot 19.00
+13 (12 leden): 19.15 tot 20.30

Dus samenvattend zijn de trainingsdagen zaterdag 16 mei (voor nu eenmalig op de zaterdag) en vervolgens elke dinsdag- en donderdagavond. Volgende week donderdag is het Hemelvaart, dus is er geen training, om deze reden zal de training i.p.v. de donderdag op vrijdag 22 mei plaatsvinden.

Hoe kun je je aanmelden voor een training?
Je stuurt een mail naar corona@jvthag.nl met de onderstaande gegevens per kind (knip, plak en aanvullen):

Datum:
Leeftijd:
Naam:
Reguliere trainingslocatie:
Telefoonnummer in geval van nood:

Onvolledige e-mails worden niet in behandeling genomen. Wij houden ons strikt aan de leeftijden, dus broer/zus of vriend/vriendin die in verschillende leeftijdscategorieën vallen, zullen wij niet combineren. Deelname is pas gegarandeerd wanneer je een bevestigingsmail van ons ontvangt. Is een dag vol, dan heb je voorrang op één van de andere beschikbare dagen. Het is even aankijken hoe de aanmeldingen verlopen, maar indien mogelijk gaan we nog meer lessen verzorgen.

Algemene maatregelen
- Verkoudheidsklachten? Dan verzoeken wij om thuis te blijven. Indien de trainer dit vermoeden heeft, zullen wij direct contact opnemen;
- Toiletbezoek kan alleen thuis;
- Draag oude (sport) kleding. Wij zijn niet aansprakelijk voor letsel, diefstal en/of schade;
- We behandelen elkaar met respect;
- Bij overschrijdend gedrag zullen de ouders/verzorgers op de hoogte gesteld worden (herhaling kan uitsluiting van deelname tot gevolg hebben);
- Buiten gedragen wij ons netjes.

En de omgang?
- Iedereen vanaf 13 jaar en ouder (dus ook ouders) verzoeken wij om 1.5 meter afstand te houden
- Wie alleen naar de training kan en mag komen, graag alleen komen
- Indien niet en indien mogelijk: ouders blijven zo veel mogelijk in de auto

En de locatie?
Allereerst willen wij benoemen dat we blij zijn met de gastvrijheid van de club ASV'57 Aadorp. Wij staan volledig achter de getroffen maatregelen van hun, hieronder een opsomming:
- Ouders die hun kinderen met de auto afzetten, mogen niet de auto uit indien dit niet nodig is
- Er is surveillance vanuit de club ASV'57, maar ook wij zullen surveilleren (zij zullen opvallen middels een gekleurd hesje) Wij zoeken hier nog mensen voor, uiteraard kunnen we dit opsplitsen in teams
- Met de fiets? Je fietst direct richting onze plek en houdt 1.5 meter afstand
- Zie voor instructiefilmpjes: https://bit.ly/2yIIEmS

Wat te doen bij slecht weer?
Het is mogelijk dat het gaat regenen. Wij mogen bij regen ons niet verplaatsen naar binnen. Wij sturen maximaal een uur voorafgaand aan de training een e-mail en via de WhatsApp groep met een annulering van de training. Het kan zijn dat er door plotselinge weersveranderingen besloten moet worden dat een training niet kan plaatsvinden. Wij hopen hierop op jullie begrip en gaan er van uit dat jullie hier ook in meedenken.

Calamiteiten?
Bij elke bevestiging e-mail zullen wij de naam van de trainer(s) erin vermelden. Daarnaast ook de telefoonnummers, zodat jullie in geval van nood de leraren kunnen bereiken.

Communicatie
Alle communicatie rondom de Corona zal opgepakt worden via dit e-mailadres. Hieronder verstaan wij de aanmeldingen, de nieuws verspreidingen, opmerkingen en/of vragen. Voor algemene vragen kunnen gericht worden aan info@jvthag.nl.

Wij kijken er naar uit om jullie op gepaste afstand weer te mogen ontmoeten en wij hebben er het volste vertrouwen in dat we ons met z’n allen goed kunnen houden aan de genomen maatregelen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur en trainers Judo Almelo en THAG

‹ Terug naar overzicht