Laatste nieuws

Judobroertjes Sam en Lenn van Arendsen behalen allebei een diploma Zondag 15 januari 2023

Judobroertjes Sam en Lenn van Arendsen behalen allebei een diploma

Zaterdag 14 januari vond de vierde ronde plaats van de Judocompetitie van het Oosten te Oldenzaal. Van Judovereniging THAG deden bijna 30 judoka’s deel aan de populaire competitie. Judo Hantei was de organisator en ze hadden het perfect geregeld. Bijna 120 judoka’s hadden zich ingeschreven voor deze ronde en het vele publiek kon genieten van mooi judo. Voor iedere partij krijgt een judoka 10 punten, indien hij of zij de wedstrijd wint, krijgt de judoka nog eens 5 punten. Iedere judoka kan per wedstrijddag minimaal 40 punten en maximaal 60 punten behalen. Sam behaalde deze middag zijn 300 punten diploma en zijn broertjes Lenn de 100 punten. De begeleiders Renate van der Steege, Roy Wesselink en Mustafa Faqiri waren na afloop trots op de behaalde resultaten van de judoka’s van Judovereniging THAG en Judo Almelo. De uitslagen van de ronde in Oldenzaal zijn:

Lees meer

Brent Fransen behaalt 500 punten diploma! Zondag 25 september 2022

Brent Fransen behaalt 500 punten diploma!

Zaterdag 24 september vond de eerste ronde plaats van de Judocompetitie van het Oosten te Geesteren. Judovereniging THAG was de organisator, er hing een goede sfeer en veel vrijwilligers hielpen bij het klaarmaken van de zaal en achter de jurytafel. Er was weer veel publiek meegekomen en zij konden genieten van mooi judo. Voor iedere partij krijgt een judoka 10 punten, indien hij of zij de wedstrijd wint, krijgt de judoka nog eens 5 punten. Iedere judoka krijgt per wedstrijddag minimaal 40 punten en maximaal 60 punten. Brent Fransen uit Wijhe behaalde in Geesteren zijn 500 punten diploma en kreeg deze na afloop van de wedstrijden met een embleem uitgereikt. De volgende ronde is op 5 november in Rijssen. 1. Wout Marsman 2. Femme Marsman 3. Jens Bossewinkel 4. Jasper Feyer 5. Francesco Maiello

Lees meer

Carmen Dijkstra haalt Brons Maandag 19 september 2022

Carmen Dijkstra haalt Brons

Carmen Dijkstra wint brons tijdens Europese Kampioenschappen tot 21 jaar in Praag.
Wat ontzettend knap! Proficiat Carmen!

Lees meer

Clubkampioenschappen Zaterdag 11 juni 2022

Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen Vrijdag 10 juni was het een waar feestje tijdens de clubkampioenschappen van Judovereniging THAG en Judo Almelo. Veel vrijwilligers waren op tijd aanwezig en zorgden dat de zaal op tijd ingericht was. Ook namen ze achter de tafel plaats als jury. De leraren Roy Wesselink, Marijn Siebert en René Hangyi waren aanwezig als scheidsrechter of toonden hun talenten achter de barbecue en zorgden voor de inwendige mens. Onze penningmeester Ria Wolfs zorgde met enkele ouders voor de inwendige mens. Secretaris Marieke Claessen hielp als jurylid en voorzitter Loes Ritzen kletste samen met Roy de boel aan elkaar. Judoka’s zoals Roosmarijn, Tom en Stijn hielpen waar nodig was en door ieders hulp en inzet heerste er een sportieve en gezellige sfeer. Oud-judoka Thorben Mütter kwam naar zijn nichtje kijken en hielp nog even mee als scheidsrechter.

Lees meer

Goud voor Dennis Dijkstra Zondag 29 mei 2022

Goud voor Dennis Dijkstra

Tijdens het toernooi te Zweden, Budo Nord Cup te Lund, heeft Dennis Dijkstra goud behaald.

Net buiten de prijzen vielen Mustafa Faqiri, Douwe Lesscher, Yara Papen en Jesse Olthof. Naast het toernooi deed de hele groep mee met de stage. 

Lees meer

Jarno Bronsvoord naar Portugal Vrijdag 27 mei 2022

Jarno Bronsvoord naar Portugal

Jarno Bronsvoord is met 8 andere Nederlandse judoka's vertrokken naar Portugal om daar op 28 en 29 mei deel te nemen aan de Cadet Coïmbra European Cup 2022.
Jarno komt uit in de klasse -55 kg. In totaal doen er in zijn gewichtsklasse 24 judoka's mee uit negen verschillende landen. 
24 landen uit vier continenten met in totaal 299 judoka's hebben zich ingeschreven voor dit toernooi.

Lees meer

Goud in Nanterre voor Carmen Dijkstra  Vrijdag 20 mei 2022

Goud in Nanterre voor Carmen Dijkstra 

In de finale scoorde Carmen met een mooie De-Ashi-Barai gescoord tegen de Franse kampioene Dounia Nacer en won ze goud!
Gefeliciteerd Carmen.

Lees meer

Judocompetitie van het Oosten weer van start Zaterdag 26 februari 2022

Judocompetitie van het Oosten weer van start

Na twee jaar mogen we eindelijk weer de favoriete, leukste competitie van het Oosten organiseren. 19 maart gaan we er in Ootmarsum een gezellige middag van maken en organiseren we teamwedstrijden.  Hiervoor kun je je opgeven via je eigen leraar.
Voor de andere wedstrijden op 23 april, 21 mei en 18 juni ga je naar www.jcvanhetoosten.nl en kun je je inschrijven. 
Als je een account hebt, kun je inloggen en je via je account aanmelden. Vergeet niet je gewicht aan te passen.
Heb je nog geen account, dan ga je naar registreren. Alles goed invullen en klikken op registreren. Vervolgens wordt je account goedgekeurd en ontvang je een mail. Daarna kun je je opgeven voor alle wedstrijden, waaraan je mee wilt doen. Zorg wel steeds dat je je gewicht goed aanpast.
Iedere ronde krijg je voor een gespeelde wedstrijd 10 punten, bij winst krijg je 5 punten bonus. Je behaalt minimaal 40 punten en maximaal 60 punten bij iedere ronde.
Bij ieder honderdtal krijg je een embleem met oorkonde.
Met vriendelijke groeten
Organisatie JC van het Oosten.

Lees meer

Kamp een groot succes Zondag 26 september 2021

Kamp een groot succes

Gelukkig kon er weer een kamp georganiseerd worden en dankzij de vele vrijwilligers was het een geweldig succes.

Veertig kinderen hebben een geweldig weekend gehad met tal van activiteiten. 

Lees meer

RABObank CLUB Support Zondag 26 september 2021

RABObank CLUB Support

Judovereniging THAG doet mee aan de Rabobank CLUB support. Stem je op ons?

Breng een stem uit op Judovereniging THAG en op Judo Almelo. Alvast bedankt!

Lees meer