Laatste nieuws

7 maart JC van het Oosten Zaterdag 22 februari 2020

7 maart JC van het Oosten

Zaterdag 7 maart vindt er weer een ronde plaats van de leukste competitie van het Oosten. Voor de beginnende en recreatieve judoka zijn het leuke wedstrijdjes en voor iedereen is er een prijs. Ditmaal is de competitie te gast in Oldenzaal.
We hopen jullie allemaal weer te zien! Zorg dat je er bij bent en meld je aan.
Ongeveer 4 of 5 maart krijg je te horen hoe laat je verwacht wordt aan de Molenstraat 41 te Oldenzaal.

Lees meer

Bandexamens in Tubbergen Woensdag 19 februari 2020

Bandexamens in Tubbergen

Judoexamens in Tubbergen Op de locatie Tubbergen van Judovereniging THAG zijn de bandexamens geweest. Elke judoka die op judo komt krijgt de witte band en ieder half jaar mogen de judoka's laten zien wat ze het afgelopen half jaar geleerd hebben. Ze kunnen dan een slip of een nieuwe hele band behalen. De volgorde van de slips en banden zijn wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. De judoka's hebben de geleerde technieken van het afgelopen half jaar laten zien aan ouders, belangstellenden en leraar Remco Timmers. De examens werden afgenomen door Remco geassisteerd door Ruben en Jarno Bronsvoord.

Lees meer

Drie judoka's naar NK -18 jaar Dinsdag 18 februari 2020

Drie judoka's naar NK -18 jaar

Tijdens de districtskampioenschappen -18 jaar hebben drie judoka’s van de wedstrijdselectie zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. De Judo Bond Nederland kent zeven districten. De judoka's van onze wedstrijdselectie strijden in het district Oost-Nederland (Overijssel, Flevoland en een gedeelte van Gelderland). De eerste vier judoka’s per gewichtscategorie plaatsen zich voor het NK. 1. Eva Hangyi 2. Ruben Bronsvoord 3. Jarno Bronsvoord

Lees meer

Veel prijzen in Slagharen Zaterdag 1 februari 2020

Veel prijzen in Slagharen

De wedstrijdselectie is 1 februari afgereisd naar Slagharen om daar deel te nemen aan het 22ste Noord-Oost Judotoernooi. Altijd een druk bezocht en goed georganiseerd judotoernooi.

Lees meer

Guus Oude Hengelo behaalt 300 punten Zaterdag 1 februari 2020

Guus Oude Hengelo behaalt 300 punten

Zaterdag 1 februari vond de derde ronde van dit seizoen van de populaire Judocompetitie van het Oosten. Judoka´s uit Losser, Oldenzaal, Almelo, Ootmarsum, gemeente Tubbergen, Rijssen, Wierden en Wijhe vonden massaal de weg naar de nieuwe judoruimte van Judo Losser aan het Nilantspad te Losser. Ook gezellig was het dat er veel publiek was meegekomen. Zoals altijd krijgen de judoka´s bij de weging dezelfde prijs en ook bij de uitreiking van de diploma´s met bijbehorend certificaat, kregen de judoka´s nog een medaille van de organiserende vereniging. De judoka´s krijgen voor iedere wedstrijd die ze spelen 10 punten, als ze winnen krijgen ze zelfs 15 punten. Op het moment dat ze een honderdtal bereiken krijgen ze een embleem met een bijbehorend diploma in de kleuren van de judobanden. Bij 100 is dat een witte ijsbeer, bij 200 een gele giraf, bij 300 een oranje aap, bij 400 een groene krokodil, bij 500 een blauwe vis, bij 600 een bruine beer, bij 700 een zwarte panter, bij 850 een rode vis en tot slot bij 1000 een rode schorpioen.

Lees meer

Jasmijn en Duncan eerste in Markelo Zaterdag 1 februari 2020

Jasmijn en Duncan eerste in Markelo

Tijdens het opstaptoernooi te Markelo mochten alle judoka's het podium beklimmen. Dit toernooi wordt georganiseerd door district Oost-Nederland van de Judo Bond. Dit toernooi is bedoeld voor de beginnende wedstrijdjudoka t/m groene band.

Lees meer

1 februari JC van het Oosten in Losser Zondag 19 januari 2020

1 februari JC van het Oosten in Losser

Zaterdag 1 februari vindt de derde ronde plaats van de leukste judocompetitie van het Oosten. Meld je gauw aan bij www.jcvanhetoosten.nl 

Als je al een account hebt, kun je inloggen en je aanmelden, nog geen account, dan eerst registreren. Na goedkeuring van je account, kun je je aanmelden voor elke wedstrijd. 

Deze competitie is bedoeld voor judoka´s die eens kennis willen maken met wedstrijdjes. Ze zijn laagdrempelig en iedereen behaalt een prijs. Daarnaast sparen de judoka´s voor punten. Bij ieder honderdtal krijgen ze een diploma met bijbehorend embleem.

Lees meer

41ste Wintertoernooi te Dedemsvaart Zondag 19 januari 2020

41ste Wintertoernooi te Dedemsvaart

Al voor de 41ste keer organiseert Judovereniging Dedemsvaart het Wintertoernooi. Net als andere jaren gaan er veel judoka's van ons hier naar toe en behalen een prachtige prijs.
1. Beau Broenink, Thorben Mutter, Tamas Hangyi
2. Froukje Boessenkool, Douwe Lesscher, Tim Brederode
3. Maylin van Engelen, Guus Koelen, Marijn Siebert
4. Jasper van der Velde, Thijmen Tijink

Marijn blesseerde zich helaas en kon zijn laatste partij niet meer spelen. Maar hij kreeg wel de complimenten voor zijn judo van zijn coach Max Ritzen. 

Lees meer

Wintertoernooi opstap Dedemsvaart Zondag 19 januari 2020

Wintertoernooi opstap Dedemsvaart

Vandaag hebben onze judoka’s meegedaan met het Wintertoernooi te Dedemsvaart. De kinderen t/m gele band deden mee met het opstaptoernooi. Ze kregen een prachtige, grote beker gekregen!
1 Jayla van Engelen Talen
2. Vince Hangyi
4. Nila Hilberink

Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor penningmeester Ria Wolfs Zondag 12 januari 2020

Koninklijke onderscheiding voor penningmeester Ria Wolfs

Zaterdag 11 januari was onze Nieuwjaarsreceptie en vrijwilligersavond bij Erve Kampboer in Geesteren. Daar werden we als vereniging gastvrij ontvangen. De organisatie lag o.a. in handen van onze penningmeester Ria Wolfs. Ze had heerlijke soep gemaakt en er stonden talrijke lekkere hapjes klaar. Nadat de ouders en leden binnen kwamen, ontstond er al gauw een gezellige sfeer. Ria voelde zich helemaal in haar element en vond het helemaal niet raar dat de burgemeester ook even binnenkwam.

Lees meer