Laatste nieuws

Iris Bekhuis behaalt 300 punten diploma Donderdag 1 februari 2018

Iris Bekhuis behaalt 300 punten diploma

Zaterdag 27 januari vond de derde ronde plaats van JC van het Oosten in Bornerbroek. Ook judoka’s van judovereniging THAG gingen naar sporthal De Latei in Bornerbroek. Leraar Godfried Harbers begon zijn welkomstwoord met het vertellen dat JC van het Oosten voor het eerst werd georganiseerd in Bornerbroek en dat het ook voor het eerst was dat er judowedstrijden waren in Bornerbroek. In ieder geval werden de judoka's en de vele toeschouwers warm onthaald en was het zowel op als naast de mat genieten geblazen. Zo was er volop koffie en thee, een loterij en werd er flink gebarbecued.

Lees meer

Veel podiumplekken in Markelo voor judoka’s Donderdag 1 februari 2018

Veel podiumplekken in Markelo voor judoka’s

Aan het opstaptoernooi in Markelo hebben veel judoka’s van judovereniging THAG aan mee gedaan. Ze vertrokken ’s morgens al vroeg naar sporthal de Haverkamp om te wegen en zich warm te lopen voor de wedstrijdjes. Deze wedstrijden worden voor de beginnende wedstrijdjudoka’s door het district Oost-Nederland georganiseerd en judoka’s uit Flevoland, Overijssel en Gelderland komen hierop af.

Alle judoka’s mochten het podium betreden en kregen een medaille omgehangen.

1 Jasmijn Papen, Thomas de Leeuw, Rowen de Leeuw, Ramona Hoekerswever, Thorben Mütter, Jasper van der Velde

2. Jayla van Engelen Talen, Froukje Boessenkool, Maylin van Engelen Talen

3. Yara Papen, Beau Broenink, Timo Mulder, Kalle Marsman, Brinn Mütter, Ian Hilberink, Guusje Wessels, Hanna Abels en Abel Wessels.

Lees meer

Mooie resultaten in Oude Pekela Maandag 22 januari 2018

Mooie resultaten in Oude Pekela

In het hoge noorden werd er gestreden om de prijzen. Judovereniging THAG was ook vertegenwoordigd. Alle judoka's hebben mooi, gevarieerd en aanvallend judo laten zien. Goede en realistische doelstellingen en veel plezier zijn de termen die in Oude Pekela aan de orde kwamen.

1) Guus Reinders, Thierry Drommel, Noa Roesthuis
2) Ruben Bronsvoord, Ramon Dijkstra, Tom Broenink, Tim Roesthuis
3) Rens Loohuis

Lees meer

Topprestatie Carmen Dijkstra Zondag 24 december 2017

Topprestatie Carmen Dijkstra

Carmen Dijkstra  is zondag 17 december  op het 2e meetmoment van de JBN 3e geworden. Met dit resultaat laat Carmen opnieuw zien bij de beste judoka's in haar gewichtsklasse te horen. Carmen liet aanvallend judo zien, waardoor het in de halve finale even mis ging. Om brons wist zij zich weer te herpakken en scoorde met een prachtige armklem een Ippon.

Tijdens het eerste moment, het internationale judotoernooi te Den Haag, behaalde Carmen de tweede plaats. Ook tijdens het NK teams -18 jaar liet ze zien wat ze in haar mars heeft. Ondanks dat ze niet met haar team het podium behaalde, won zij wedstrijden.

Carmen traint er zeer hard voor en het is geweldig dat de vele trainingsuren beloond worden. Carmen is alweer bezig met de focus te richten op het volgende meetmoment, namelijk in januari het Open Nederlandse Kampioenschap te Eindhoven.

Lees meer

Prijzen in Hoogeveen Zondag 24 december 2017

Prijzen in Hoogeveen

Zaterdag 16 december was het 34ste kersttoernooi in Hoogeveen, traditioneel één van de laatste toernooien van het jaar. Altijd een druk en goed bezet toernooi, waar de wedstrijdjudoka’s graag aan deelnemen. Zoals ieder jaar reikte ook nu weer de Kerstman de prijzen uit. Gezien de grote groep judoka’s waren er veel coaches naar Hoogeveen meegereisd om daar de judoka’s aan te moedigen. Het is dan ook zeker de verdienste van Robin, Matthijs, Gerard, Thijmen en Leonard dat er zoveel prijzen in de wacht werden gesleept. De judoka’s lieten in ieder geval mooi judo zien en werd er hard gestreden om een podiumplek.

  1. Eva Hangiji, Thijmen Tijink, Guus Reinders, Jarno Shih-Ming Bronsvoord, Ruben Shih-man Bronsvoord, Ritchel Konter, Matthijs Woolderink en Thierry Drommel.
  2. Maylin van Engelen, Eva Fokkert, Douwe Lesscher, Max Wegdam, Ramon Dijkstra en Max Rudiger.
  3. Malissa Kortenaar, Niek Schutte en Tamas Hangyi.
  4. Yara Papen, Tom Broenink, Tijmen en Leonard Heuvelman.

Lees meer